Ονειροκρίτης Μέλισσα

Ονειροκρίτης Μέλισσα - Όνειρα με Μέλισσα
Ονειροκρίτης Μέλισσα

Τι σημαίνει αν δω στον ύπνο μου μέλισσες;

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη μέλισσα εαν δεις στον ύπνο σου μία μέλισσα ή και πολλές μαζί αντιπροσωπεύει την σκληρή δουλειά και εργατική συμπεριφορά που έχεις αναπτύξει το τελευταίο διάστημα . 

Αν δεν έχεις μπει σε μία τέτοια κατάσταση ακόμα αλλά έπεται, συμβολίζει την σκληρή δουλειά με την οποία θα ασχοληθείς ή που πιστεύεις ότι θα απαιτηθεί από εσένα ώστε να ανταπεξέλθεις στις καταστάσεις. 

Πολλές φορές μπορεί να δεις μέλισσες στα όνειρά σου καθώς σε ταλανίζουν σκέψεις ή νιώθεις πως υπάρχει αδιέξοδο σε μία δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζεις ή υπάρχει το αίσθημα ότι μπορεί να “κολλήσεις” στην διαδικασία με το να βοηθήσεις τους συναδέλφους σου σε κάτι προσωρινό ή και πιο μόνιμο. 

Άλλες φορές πάλι μπορεί να δεις όνειρο με μέλισσες καθώς υπάρχει ένα αίσθημα ότι έχεις κολλήσει με μια μεγάλη δουλειά ή ακόμα και εάν φοβάσαι να αναλάβεις υποχρεώσεις που θα σου φέρουν μεγάλο όγκο εργασίας. 

Στα θετικά το να δεις μέλισσες στον ύπνο σου είναι η αντανάκλαση της επιθυμίας σου να βοηθηθείς σε μια δουλειά ή να εργαστούν σκληρότερα για σένα.

Τα όνειρα με μέλισσες είναι κοινά σε μεγάλες κοινωνικές στιγμές της ζωής όπως σε γάμους, κηδείες, κατά την περίοδο εισαγωγής στα πανεπιστήμια όπως και πριν από ένα τοκετό. 

Μπορούν επίσης να αντικατοπτρίζουν συναισθήματα που μπορεί να έχεις λόγω υπερφόρτωσης που νιώθεις καθώς θέλεις να βοηθήσεις άλλους για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Με μιά ματιά
Τύχη 40%
Σχέσεις 70%
Υγεία 60%
Ηρεμία 50%

Ονειροκρίτης Τσίμπημα από Μέλισσα

Αν δεις στον ύπνο σου να σε τσιμπάνε μέλισσες σημαίνει ότι υπάρχουν συναισθήματα λόγω της υπερβολικά σκληρής δουλειάς που ήδη έχεις ή που δεν θέλεις να κάνεις. 

Τα όνειρα με μέλισσες δημιουργούνται επίσης όταν υπάρχει το αίσθημα ότι κάποιος σου έχει φορτώσει μεγάλο όγκο εργασίας που δεν θέλεις να κάνεις είτε γιατί είναι βαρετή είτε θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί.

Ονειροκρίτης Μέλισσα Τσίμπημα στα Χέρια

Όνειρο στο οποία μέλισσες τσιμπάνε συγκεκριμένα τα χέρια σου συμβολίζει τα έντονα συναισθήματα σου για ένα εμπόδιο ( λόγω σκληρής δουλειάς) που αντιμετωπίζεις στην εργασία σου το οποίο σε εμποδίζει να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις ή βαραίνει αρνητικά στο να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει.

Παράδειγμα: Ένας υπάλληλος γραφείου ονειρευεται μία μέλισσα να τον τσιμπάει στο χέρι καθώς οδηγεί . Στην πραγματικότητα ο υπάλληλος ήταν ενοχλημένος γιατί του ανακοίνωσαν την προηγούμενη μέρα ότι υπάρχει ανάγκη για όλο τον επόμενο μήνα να δουλεύει υπερωρίες.

Παράδειγμα 2: Μια μαθήτρια δημοτικού ονειρεύτηκε ότι μέλισσες τσίμπησαν την μητέρα της στο στήθος με αποτέλεσμα να πεθάνει. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε πρόσφατα ότι η μητέρα της έχει κατά καιρούς πόνους στο στήθος και πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις . Η ερμηνεία του ονείρου που είχε, ότι τα τσιμπήματα των μελισσών σκότωσαν τη μητέρα της, αντανακλούν στο άγχος που της δημιουργήθηκε μόλις έμαθε για τους πόνους του στήθους της μητέρας της και το πόσο αναγκαίο είναι να επισκεφτεί το Νοσοκομείο, ενώ φοβόταν επίσης μην πεθάνει η μητέρα της από τότε που έμαθε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Παράδειγμα 3: Ένας άντρας ονειρεύτηκε ότι είδε να περνάνε μέλισσες έξω από το παράθυρό του. Στην πραγματικότητα τον είχε πιάσει τεμπελιά τον τελευταίο καιρό και με διάφορες προφάσεις που έβρισκε απέφευγε να αναλαμβάνει εργασίες με αποτέλεσμα να φορτώνονται οι συνάδελφοί του τις δικές του δουλειές. Έπρεπε να στρωθεί στην δουλειά και να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

Παράδειγμα 4: Μια γυναίκα ονειρεύτηκε μια θυμωμένη μέλισσα να την κυνηγάει να την τσιμπήσει. Στην πραγματικότητα είδε αυτό το όνειρο επειδή σε καθημερινή βάση υπήρχαν λεκτικές επιθέσεις από άλλο μέλος της οικογένειας της.

Παράδειγμα 5: Μια φοιτήτρια ονειρεύτηκε μια μέλισσα πάνω στο πόδι της. Στην πραγματικότητα είδε αυτό το όνειρο επειδή ήταν ενοχλημένη ότι θα έπρεπε να παρατήσει το κολλέγιο όπου φοιτούσε ώστε να μπορέσει να πάρει μια δουλειά που ήθελε εδώ και καιρό.

Photo by Ante Hamersmit

Περισσότερα Όνειρα με Έντομα