Ονειροκρίτης Λιοντάρι

Ονειροκρίτης Λιοντάρι - Όνειρα με Λιοντάρι
Ονειροκρίτης Λιοντάρι

Τι σημαίνει αν δω στον ύπνο μου λιοντάρι;

Κατά τον ονειροκρίτη, αν δεις στον ύπνο σου λιοντάρι, αυτό συμβολίζει συναισθήματα απόλυτου ελέγχου,  κυριαρχίας ή μπορεί επίσης να συμβολίζει τη δική σου ανάγκη να ελέγχεις τους άλλους.

Στη θετική πλευρά, ένα λιοντάρι μπορεί να αντιπροσωπεύει ηγεσία, θάρρος ή να εκφράζει τη ψυχραιμία σου απέναντι σε μία δύσκολη στιγμή. Σηματοδοτεί το σεβασμό, την ισχύ, το φόβο και το αίσθημα ηγεσίας που αποπνέεις σε τρίτους.

Στα αρνητικά, ένα λιοντάρι μπορεί να αντικατοπτρίζει τον φόβο των ανθρώπων που επιτρέπεις να σε ελέγχουν. Συμβολίζει επίσης το γεγονός πως ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σου που σε καταπιέζουν ή σε εκφοβίζουν. 

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι στο προσωπικό σου περίγυρο, ή ακόμα και να αφορούν κάποιο ραντεβού που έχεις στο εγγύς μέλλον με κάποιον επαγγελματία. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεσαι φόβο για ένα επικείμενο ραντεβού που έχεις με τον εργοδότη σου ή για ένα ραντεβού με κάποιο γιατρό ή οδοντίατρο, ή κάποιο άλλο άτομο με επαγγελματική εξουσία που δεν θέλεις να συναναστρέφεσαι. 

Με μιά ματιά
Τύχη 50%
Σχέσεις 60%
Υγεία 60%
Ηρεμία 40%

Ονειροκρίτης Λιοντάρι που με κυνηγάει

Αν δεις στον ύπνο σου ένα λιοντάρι να σε κυνηγάει, αντικατοπτρίζει την κατάχρηση ή την εκμετάλλευση της εξουσίας τρίτων πάνω στο άτομό σου. Ενδέχεται να σηματοδοτεί ότι χάνεις τη ψυχραιμία σου με τους ανθρώπους αυτούς και δεν μπορείς να χειριστείς πλέον μία εν γένει προβληματική κατάσταση. 

Ονειροκρίτης Θηριοδαμαστής Λιονταριών

Το να ονειρεύεσαι έναν θηριοδαμαστή λιονταριού αντιπροσωπεύει συμπεριφορά που επικεντρώνεται στη διατήρηση του ελέγχου σε διάφορες καταστάσεις. Μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την προσπάθειά σου να διατηρείς τον αυτοέλεγχο του θυμού σου ή να είσαι λιγότερο κυρίαρχη παρουσία σε σχέση με τους γύρω σου.

Ονειροκρίτης λέαινα

Το να ονειρεύεσαι μια θηλυκή λέαινα μπορεί να αντιπροσωπεύει τον έλεγχο των θηλυκών ή τα συναισθήματα της κυριαρχίας των γυναικών. 

Παράδειγμα: μια γυναίκα ονειρευόταν να έχει ένα λιοντάρι για κατοικίδιο. Στην αφύπνιση της ζωής απατούσε τον σύζυγό της με έναν άνδρα τον οποίο ένιωθε ότι έπρεπε να φροντίσει.

Παράδειγμα 2: ένας άντρας ονειρευόταν θηλυκά λιοντάρια που τρέχουν γύρω από ένα κατάστημα στο οποίο ψωνίζει τακτικά. Στην πραγματικότητα, όταν ψωνίζει στο κατάστημα νιώθει πολύ ανασφαλής για το τι σκέφτεται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος γι’ αυτόν, καθότι έχει ερωτική έλξη για το άτομο αυτό. 

Παράδειγμα 3: Ένας άνθρωπος ονειρευόταν να προσπαθεί να αποφύγει τα λιοντάρια. Στην πραγματικότητα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα με ένα πολύ χειριστικό αφεντικό του οποίου η συμπεριφορά την τελευταία περίοδο έχει φτάσει στα άκρα

Παράδειγμα 4: Ένας νεαρός ονειρευόταν να φοβάται λιοντάρια. Στη πραγματική του ζωή είναι ένας πολύ ανασφαλής άνθρωπος και έχει αναγκαστεί να παρακολουθήσει ένα αυστηρό σχολείο με πολύ υψηλά πρότυπα.

Photo by Zdeněk Macháček

Περισσότερα Όνειρα με Ζώα