Ονειροκρίτης Φυλακή

Ονειροκρίτης Φυλακή - Όνειρα με Φυλακή
Ονειροκρίτης Φυλακή

Τι σημαίνει αν δω στον ύπνο μου φυλακή;

Το να ονειρεύεσαι φυλακή αντιπροσωπεύει συναισθήματα περιορισμού ή αυτοπεριορισμού. Δεν μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις, αισθάνεσαι συγκρατημένη και νιώθεις εγκλωβισμένη ως προς τις επιλογές σου. Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, τα όνειρα με φυλακή, συμβολίζουν την ανάγκη να προβείς σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες ή να εγκαταλείψεις κάτι.

Επίσης ένα όνειρο με φυλακή αντικατοπτρίζει ενδεχομένως το συναίσθημα του να είσαι παγιδευμένος σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να αποφύγεις και καταναγκάζεσαι να υποστείς.

Αν τη περίοδο που ονειρευτείς μία φυλακή έχεις κάποια συναισθηματικά προβλήματα, το να ονειρεύεσαι να είσαι σε φυλακή μπορεί να αντικατοπτρίζει ότι είσαι κολλημένος σε μια σχέση που δεν σε ωφελεί πια. Αισθάνεσαι ότι η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από το να κρατάς κάποιον άλλο ευτυχισμένο και ίσως είναι ένα σημάδι να προχωρήσεις στη ζωή σου, αφήνοντας πίσω μία τοξική σχέση.

Τα όνειρα με φυλακή συναντώνται έντονα κατά τη περίοδο που περνάς μεγάλες περιόδους στο σπίτι (έπειτα από μία ασθένεια ή έπειτα από καραντίνα). Αν είναι συχνό το φαινόμενο του να ονειρεύεσαι φυλακή, σκέψου σοβαρά να ξεκινήσεις μία νέα σχέση ή να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο. Ένας σκύλος είναι πάντα καλή συντροφιά αλλά και ψυχοθεραπεία και σίγουρα θα βοηθήσει στο να αποφύγεις όνειρα με φυλακή.Παράδειγμα: μια γυναίκα ονειρεύτηκε να έχει κλειδωθεί σε μια φυλακή από έναν άνδρα. Κατά το ξύπνημά της, συνειδητοποίησε ότι ο άνδρας αυτός που στο όνειρό της ήταν θολή φιγούρα, ήταν ο άντρας της και αντιλήφθηκε πως είναι παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο που δεν μπορούσε να φύγει επειδή ο σύζυγός της είχε υπερβολικό έλεγχο στα οικογενειακά οικονομικά.

Παράδειγμα 2: ένας άνθρωπος ονειρευόταν να βρίσκεται σε κελί φυλακής. Στη πραγματικότητα, αυτός ο άνθρωπος ήταν σε ένα νοσοκομείο και δεν μπορούσε να βγει έξω για λόγους υγείας.

Παράδειγμα 3: Ένας άνθρωπος ονειρευόταν να παγιδευτεί στη φυλακή και να θέλει να αποδράσει. Στη πραγματικότητα, είχε σοβαρές αμφιβολίες για το γάμο του. Ένιωσε παγιδευμένος στη σχέση του και εν τέλει, έπειτα από σοβαρή σκέψη, ακύρωσε το γάμο και τερμάτισε την τοξική αυτή σχέση.

Παράδειγμα 4: μια γυναίκα ονειρευόταν να βρίσκεται μέσα σε φυλακή Νοσοκομείου. Στη πραγματική ζωή, αισθάνθηκε παγιδευμένη επειδή κλείστηκε σε αυστηρή καραντίνα κατά τη περίοδο του κορωνοϊού, λόγω του ότι ανήκε σε ευπαθή ομάδα.

Με μιά ματιά
Τύχη 30%
Σχέσεις 20%
Υγεία 50%
Ηρεμία 40%

Ονειροκρίτης φυλακή απόδραση

Στη θετική του πλευρά, το να ονειρεύεσαι να είσαι στη φυλακή και ιδίως του να ονειρεύεσαι μία απόδραση από μία φυλακή, μπορεί να αντικατοπτρίζει την απελευθέρωση από κάποιον που σου έκανε δύσκολη τη ζωή (πχ αφεντικό ή πρώην) και κατάφερες να ξεφύγεις από αυτό το πρόσωπο ή την κατάσταση.

Photo by Wendy Alvarez

Περισσότερα Όνειρα για Φόβο